Dag 3 suikervrije week

Dag 3

Als ik thuis werk, functioneer ik niet zo goed op smoothie. Dan heb ik gewoon nog honger. Dus ik kies voor de Griekse yoghurt met aardbeien en havermout. Prima! En als lunch eet ik door tijdgebrek een lunch uit de vorige suikervrije versie. 2 Rijstwafels met een avocado en 2 gekookte eieren. Lekker met een beetje olijfolie en peper en zout. Vanmiddag ben ik thuis met de kinderen en hoop ik voor vanavond en voor morgenavond te koken. Tussen alle feestjes en clubjes door. Ben benieuwd.

Aargh! Uiteindelijk heel wat staan koken. 5 spelende kinderen, mijn bijzondere moeder, een kind van en naar een feestje, de was, knutselen, en dan dat … koken. En toen begaf mijn staafmixer het ook nog. Maar het is gelukt. Gelukkig ergens achterin een kast nog een stokoude keukenmachine. De courgette spaghetti met saus was een succes. Vond ik echt lekker. Wat een goede vervanger voor echte spaghetti. Ook de meisjes vonden het lekker. Toch weer wat extra groente erin. Daarna de smoothie voor morgenochtend gemaakt. De groene. Slik. Die vind ik – geloof ik- minder. Maar de wortel-kokossoep lijkt me heerlijk. Die is inmiddels ook gemaakt. En morgenavond eten we de kipsalade. Ik doe gewoon een beetje groentesoep (lang leve de vriezer) vooraf. Vanavond had ik geen honger. Totdat ik te lang op de bank bleef zitten. Genietend van de rust na deze dag. Uiteindelijk een aantal walnoten gekraakt. Ben moe. Maar of dat van het afkicken is? Vind juist dat ik deze dag heel rustig en geduldig (!) doorstaan heb. Wat wil zeggen dat ik toch energiek was.

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.