Dag 1 suikervrije week

Dag 1

Door onverwachtse omstandigheden geen boodschappen kunnen doen voor de suikervrije week. Stel ik het uit of ga ik improviseren? Ik bedenk me dat ik Griekse yoghurt heb staan. Er ligt ook nog een overrijpe banaan en een paar walnoten in de kast. En nog een paar blauwe bessen. Alles bij elkaar een heerlijk ontbijtje.

Vandaag staat er o.a. een zakelijke lunchafspraak op het programma. Dat wordt een uitdaging, vrees ik. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. We gaan een Poké Bowl eten. Blijkt heel hip. Ik had er nog nooit van gehoord.  Voor mij uitermate geschikt deze week. Ik kies voor een bowl met quinoa, avocado, zalm, edamame boontjes en gehakte noten. Het is heerlijk!

Nog een onverwachts bericht. Onze oppas – die een paar keer per week ook kookt – is onverwachts opgenomen in het ziekenhuis. Met mijn kinderen is uitgebreid koken na schooltijd niet echt heel relaxed. Ook omdat ik er een verschrikkelijke hekel aan heb als ze elkaar voortdurend in de haren vliegen. En na school is dat niet ongebruikelijk. Daarnaast wordt mijn hulp ingeroepen voor sommen, Barbie kleertjes die niet aan willen, moet de was er in en eruit en moet er nog 1 kind naar en van voetbaltraining. Wat nu? Na zo’n goed gelukte dag wil ik eigenlijk ook niet aan de pasta of aardappels… Ha! De omelet met groente. Ik gooi verschillende groente door elkaar en stoom deze eerst even. Dan per persoon 2 eitjes en voilà. Een heel geschikte en supersnelle avondmaaltijd. De meisjes vinden het heerlijk. Mij smaakt het ook prima. Ik heb de hele dag geen honger gehad. En ook de avond gaat prima. Ook geen hoofdpijn gelukkig. Toen de meisjes op bed lagen heb ik als lunch voor morgenmiddag nog maar een omelet voor mezelf gebakken. De rest van de groente kon er mooi in. Ook staat de smoothie voor morgenochtend (met frambozen) nu klaar. Ben benieuwd!

Dit bericht is geplaatst in Blog. Bewaar delink.