Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Zomerpostelein-salade met peterselie vinaigrette

Heerlijke salade voor tijdens deze mooie dagen met onder andere zomerpostelein, groene asperges en advocado.

Ingrediënten

  • 200 / 250 gram zomerpostelein
  • 200 gram mini groene asperges
  • 1 rijpe avocado
  • 250 gram kerstomaatjes / cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 200 gram feta
  • Olijfolie (mild)
  • Witte balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Platte peterselie (gewassen)

Bereiding

Was de postelein meerdere malen in ijswater tot dat al het zand weg is.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en kook deze beetgaar.
Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
Schil de rode ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.

Meng voor de vinaigrette 6 el olijfolie, 2 el witte balsamico azijn, 15 gram peterselie en wat peper en zout met een staafmixer. Doe de vinaigrette in een apart kommetje.

Verdeel de rauwe postelein over een grote schaal of slakom. Leg nu de asperges, de tomaatjes, de ui, en de avocado over het bedje van postelein. Verkruimel de feta over de salade.
Breng verder op smaak met wat peper en zout en serveer met de vinaigrette on the side.

Eet smakelijk! by Marjolein Kookt


Alle recepten