Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Mihoen met kip en knappige groenten

Met dit recept waan je je in Aziatische sferen met mihoen, bamboe, sojasaus en kip.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bevat per persoon: 430 Kcal.

Ingrediënten

  • 250 gram mihoen (rijstmie)
  • 2 knoflookteentje
  • 1 blikje bamboescheuten (230 gram)
  • 5 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 150 gram champignons
  • 2 bosuitjes
  • 300 gram kipfilet
  • 3 eetlepels (zonnebloem)olie
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels fijngesneden koriander
  • zout en (versgemalen) peper

Bereiding

Bereid de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking.
Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes. Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in luciferdunne reepjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in dunne plakjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Snijd de kip in heel dunne reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 3 minuten. Voeg de knoflook, bamboe, selderij en paprika’s toe en roerbak alles 5 minuten. Bak de champignons en mihoen 5 minuten mee.
Schep de bosui, sojasaus en koriander door de mihoen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Serveer het gerecht direct.


Alle recepten