Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Pompoensoep met appel

Soep is heerlijk als maaltijd, maar kan natuurlijk ook goed als hapje worden geserveerd. Voor deze soep gebruiken we flespompoen. Eén van de voordelen van een flespompoen is dat je hem niet perse hoeft te schillen. Je kunt hem ook makkelijker snijden dan een gewone pompoen. Heb je echt weinig tijd, koop dan voorgesneden pompoen. De hoeveelheden hieronder zijn voor een hoofdgerecht.

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 flespompoen
  • 1 groene appel
  • 1 grote gele ui
  • 1 wortel
  • 1 selderij rib
  • 2 eetlepels boter
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml water
  • snufjes cayennepeper, nootmuskaat en kaneel
  • zout en peper

Bereiding

Was de pompoen en snijd de uiteinden eraf. Snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de pitten en draden met een lepel. Snijd de pompoen in blokjes (+/- 2 cm). Je kunt er ook voor kiezen om de pompoen eerst te schillen. Snijd eerst de uiteinden van de pompoen en verwijder dan de schil. Gebruik een dunschiller of scherp mes om de schil te verwijderen.

Schil en snijd de ui. Dit hoeft niet heel fijn, want de soep wordt nog gepureerd. Was de selderij rib en snijd in blokjes Schil de wortel en snijd in blokjes Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken.

Neem een grote soeppan met dikke bodem. Smelt op middelhoog vuur de boter in de pan. Fruit de ui, wortel en selderij in de pan tot de groenten bruin beginnen te worden. Voeg de pompoen, de appel, de kippenbouillon en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, dek de pan af en laat het geheel 30 minuten sudderen. Als de pompoen en wortel helemaal zacht zijn, kun je pureren. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak wat cayennepeper, nootmuskaat en kaneel toe. Breng verder op smaak met peper en zout. Doe de pompoensoep in een kom en knip wat verse bieslook boven de kom om te garneren. Je kunt de soep ook garneren met wat koriander en ongezouten cashewnoten.

Eet smakelijk! by Marjolein Kookt


Alle recepten