Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Pasta met groene asperges en cherrytomaatjes

Pasta met verse tomaatjes is zo veel lekkerder dan met tomaten(saus) uit blik, pot of pakje. Het is echt de moeite waard om voor verse ingrediënten te kiezen. Deze smaakvolle pasta is heel makkelijk en ook nog eens snel klaar.
Omdat alle ingrediënten die gebruikt worden redelijk lang vers blijven, kun je de boodschappen prima een paar dagen van te voren in huis halen. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 gr (volkoren) Penne
  • 400 gram kerstomaatjes (cherrytomaatjes, mini Romatomaatjes of andere zoete kleine tomaatjes)
  • 300 gram mini groene asperges
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Was de cherrytomaatjes en snijd ze doormidden.
Schil en snipper de sjalotten.
Schil de knoflook, verwijder het hartje en snijd hem fijn.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze doormidden.

Zet een pan met ruim kokend water op en voeg wat zout toe.
Kook de Penne zoals op de verpakking omschreven staat.

Ondertussen kun je de saus bereiden. Verwarm 2 el olie in een grote pan.
Fruit de sjalotjes en voeg na enkele minuten ook de knoflook, de asperges en de tomaatjes toe. Laat het geheel langzaam sudderen. Voeg af en toe wat van het kookvocht van de pasta toe. Zet de deksel desnoods even op de pan zodat alle sappen goed loskomen en de asperges goed garen.

Giet de pasta af als deze klaar is en voeg de pasta toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken door de pasta kunnen worden opgenomen en breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk! by Marjolein Kookt


Alle recepten