Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Japanse salade met kip en sesamsaus

Een gezonde en heerlijke salade

Ingrediënten

1,5 komkommer
500 gram kipfilet
200 gram taugé
Lente-ui (bos-ui, pijpajuin)
Verse koriander
Olie
Grof zout
9 el sesamzaad
6 el mirin
1 el rijstazijn
4 el sojasaus
2 el suiker
120 ml water
Sriracha saus (optioneel)

Bereiding

Was de komkommer en snijd hem in 4 stukken.
Snijd de stukken vervolgens in partjes.
Bestrooi de komkommer met zout en laat 30 min staan. Spoel de komkommer af onder koud water en dep ze goed droog.
Snijd de lente-ui en pluk wat korianderblaadjes voor de garnering.

Rooster het sesamzaad in een droge pan. Zet 3 el geroosterde sesamzaad apart voor de garnering en maal de rest in een vijzel tot een pasta.
Meng de sesampasta, de mirin, de rijstazijn, de sojasaus, de suiker en het water goed door elkaar. Doe de saus in een pannetje.

Snijd de kipfilet in iets kleinere stukken en bestrijk met wat olie.
Grill de kipfilets.
Zet ondertussen ook het pannetje met de sesamsaus op het vuur en kook 3 minuten.
Zet het vuur zachter en laat de saus nog ongeveer 5 min pruttelen. Mocht de saus te veel ingedikt zijn, voeg dan een heel klein beetje water toe.

Schik de komkommer en de taugé op de borden.
Snijd de geroosterde kipfilet in reepjes en verdeel de reepjes over de borden.
Schenk de warme sesamsaus over de salades en garneer met de lente-ui, de koriander, de overgebleven sesamzaadjes en wat Sriracha saus.

Eet smakelijk! by Marjolein Kookt


Alle recepten