Gratis figuuranalyse / 076 - 530 93 88

Gebakken zeekraal met kabeljauw uit de oven

Op zoek naar een nieuw recept met vis? Deze is lekker en heel gezond. Gebakken zeekraal, kappertjes en tomaatjes met kabeljauw uit de oven.

 

Ingrediƫnten

Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 kabeljauwhaasjes
400 gram zeekraal, harde uiteinden verwijderen
400 gram kerstomaatjes / cherrytomaatjes
1 grote witte ui
1,5 el kappertjes
Sap van 1 citroen
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding

Schil de ui en snijd hem fijn.
Was de zeekraal en de tomaatjes.
Verwarm de oven op 180 graden. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met wat peper en zout en sprenkel er wat olijfolie over. Leg ze in een ovenschaal met wat tomaatjes en bak ze 15 minuten in de oven.

Snijd ondertussen de rest van de tomaatjes doormidden.
Fruit de ui in een beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg zodra de ui glazig wordt de zeekraal en de tomaatjes toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen en voeg dan de kappertjes toe.
Blus het geheel af met het citroensap.
Verdeel over de borden en leg de kabeljauw en de tomaatjes uit de oven erbij.

Eet smakelijk! by Marjolein Kookt


Alle recepten